Η Ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ δε χάθηκε επί σκηνής… (Του Κώστα Χρήστου)

Η Ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ δε χάθηκε επί σκηνής. Έσβησε στα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων. Όχι εκείνων με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά αυτών μεταξύ των πολλών και διαφορετικών τάσεων στο εσωτερικό του. Αυτών που λίγους μήνες πριν «παρέσυραν» τον ελληνικό λαό με τα νταούλια και τις υποσχέσεις τους και σήμερα για το «γαμώτο» και τα καπρίτσια τους τον οδηγούν και πάλι στις κάλπες.
 Έχουν το θράσος να ζητούν λαϊκή εντολή. Τη λαϊκή εντολή που πήραν στις 25 Γενάρη και την επέστρεψαν στις 05 Ιουλίου για να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα για διαπραγμάτευση; Ή αυτή που πήραν στις 5 Ιουλίου για να τη μετατρέψουν στον απόλυτο συμβιβασμό λίγες μέρες μετά;
Αυτό το νέο, είναι πολύ παλιό… Το είδαμε και ήταν αρκετό.

Για όσους με ξέρετε καλύτερα δεν μου αρέσουν ούτε οι υποσχέσεις, ούτε τα μεγαλόπνοα σχέδια ούτε προφανώς και τα πολλά λόγια. Οι πράξεις είναι αυτές που σε συνοδεύουν σε όλη σου τη ζωή. Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να με τιμήσει τοποθετώντας με στο ψηφοδέλτιο του νομού Πρέβεζας, με γεμίζει περισσότερο ευθύνη παρά χαρά. Ευθύνη γιατί θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να αγωνιστώ για τον τόπο μας ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επανακάμψει. Άλλωστε έχουμε μάθει να δίνουμε τέτοιους αγώνες κόντρα, στη δημαγωγία, κόντρα στον λαϊκισμό και στα ψέματα. Η μάχη κόντρα στην παλιά «φρουρά» των σαθρών αντιλήψεων δεν είναι εύκολη. Η ιδέα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο όμως, έχει μπολιάσει μέσα μου μαζί με τις διαχρονικές αξίες της παράταξής μας.
Η αρχή δε γίνεται σήμερα, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και θα συνεχίσει και στο μέλλον από οποιαδήποτε σκοπιά μου ζητηθεί. Κόντρα στις έριδες, στα μικροκομματικά συμφέροντα και στην ματαιοδοξία, εγώ θα προτιμήσω σκληρή και συστηματική προσπάθεια. Μια προσπάθεια που αφετηρία θα έχει τον νέο αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον άνεργο, τον φοιτητή και τον χαμηλόμισθο και θα διαχέεται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Για να ξαναχτίσουμε τον τόπο μας σε νέα σταθερά και ακλόνητα θεμέλια, που θα κρατούν τους νέους στον τόπο τους. Θα ανοίγουν νέους επαγγελματικούς δρόμους όπως ο τουρισμός η καινοτομία, η νεανική επιχειρηματικότητα και οι κοινωνικές δομές.
Σε αυτήν μου την προσπάθεια θα χρειαστώ συνοδοιπόρους, παλιούς και νέους, για να δώσουμε μαζί τη μάχη. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε την τοποθέτηση μου και εύχομαι σε όλους και όλες καλή δύναμη, καλό και έντιμο αγώνα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στη Λευκάδα χάρη στον Θανάση Καββαδά η υπογραφή της σύμβασης του εμβληματικού έργου του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

05/07/2024, 12:28 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites