ΠΡΕΒΕΖΑ: Το Χαμαμ του Αλί Πασσά στα Ιαματικά Λουτρά

Μετά από την επιβεβλημένη περσινή διακοπή της λειτουργίας των Δημοτικών  Ιαματικών Λουτρών της Πρέβεζας,
φέτος οι εγκαταστάσεις έχουν ανακαινιστεί και ήδη δεκάδες λουόμενοι καθημερινά απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών  τα οποία ενδείκνυνται για  ρευματισμούς, εκφυλιστικές δερματοπάθειες , γυναικολογικές και άλλες παθήσεις.
Τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά  της Πρέβεζας  έχουν  αποκτήσει πλέον νέα κλειστή προστατευμένη δεξαμενή , νέες σωληνώσεις και μπανιέρες ενώ εκτεταμένες παρεμβάσεις έγιναν και στον εξωτερικό χώρο .
Οι μετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής  καταδεικνύουν  την πολύ καλή ποιότητα των νερών ενώ  πολλοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με τις θεραπευτικές λούσεις. Ένας από αυτούς είναι 0 83χρονος Δημήτρης Κονιδάρης ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια έρχεται για  ιαματικά μπάνια στην Πρέβεζα ακολουθώντας την συμβουλή του πατέρα του .
«Αν και πήγα σε πολλές λουτροπόλεις μόνο στην Πρέβεζα   νιώθω καλύτερα» λέει χαρακτηριστικά ο 83χρονος ο οποίος εκτιμά ότι  οι θεραπευτικές ιδιότητες των νερών είναι μοναδικές.
Τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των   εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών συντόνισε ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕ.Π Χρήστος Νέσσερης ο οποίος υπογραμμίζει ότι  ήταν μια δύσκολη παρέμβαση η οποία όμως , χάρη στην επιμονή της Δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε και σήμερα  η εικόνα που παρουσιάζεται είναι εντελώς διαφορετική.
Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στις αναγνωρισμένες πηγές του αρμόδιου Υπουργείου πράγμα απολύτως απαραίτητο.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, βρίσκονται στον κόλπο  Παλιοσάραγα που σημαίνει «Παλιά Παλάτια» και σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τα ευρήματα που διασώζονται τα χρησιμοποιούσε τον 17ο αιώνα ο Αλή Πασάς ως   θερινά του ανάκτορα αναγνωρίζοντας την θεραπευτική ιδιότητα των νερών.
Ο χώρος όπου βρισκόταν το χαμάμ σώζεται σχεδόν ακέραιος ενώ γίνονται παρεμβάσεις προκειμένου να απομακρυνθούν κάποιες προσθήκες που έχουν γίνει στο πέρασμα του χρόνου .
Το χαμάμ είναι επισκέψιμο ενώ  δεσπόζει ο θόλος  που απεικονίζει, παρότι κατασκευάστηκε στην οθωμανική περίοδο, έναν διπλό σταυρό.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν περιλαμβάνουν  την βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών  χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites