ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε αναβρασμό οι υπάλληλοι του Δήμου-Έχουμε πλεονάζον προσωπικό σύμφωνα με το Υπουργείο

Την έντονη αντίδραση των Δημάρχων προκάλεσε η επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται βάσει μαθηματικού μοντέλου ο αριθμός του πλεονάζοντος προσωπικού ανά Δήμο.
Σύμφωνα με τον κ.Γρηγοράκο πρόκειται για μια μελέτη που εκπονήθηκε στο πλαίσιο των διαδημοτικών μετακινήσεων , με στοιχεία του Ιουνίου του 2013 πριν δηλαδή αποφασιστεί η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών. Το μαθηματικό μοντέλο που προσδιορίζει το πλεονάζον ή το προσωπικό που λείπει προκύπτει βάσει του πληθυσμού του δήμου , της οικονομικής κατάστασης και άλλων παραμέτρων. Οι Δήμαρχοι πάντως θεωρώντας ότι το Υπουργείο με αυτή την ενέργεια δυναμιτίζει τη διαδημοτική κινητικότητα, απέστειλαν μέσω του Προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη επιστολή στην οποία ζητούν επείγουσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι η τελική θέση της ΚΕΔΕ θα διατυπωθεί μετά την πλήρη ενημέρωση των αιρετών. Τα αποτελέσματα της μελέτης έφτασαν σε όλους τους Δήμους, ωστόσο τα αποτελέσματα της δεν ανταποκρίνονται στα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Για παράδειγμα στο Δήμο Πρέβεζας οι εκτιμήσεις έχουν γίνει με προσωπικό 311 ατόμων όταν σήμερα αυτό έχει μειωθεί στα 256. Αντίστοιχες μεταβολές (με μειώσεις προσωπικού) υπάρχουν και σε άλλους Δήμους και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των μητρώων του Υπουργείου με τα νέα στοιχεία.Εν τω μεταξύ σε διευκρινίσεις προχώρησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος μετά και τις αντιδράσεις για το θέμα. Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι δρομολογείται άμεσα η επικαιροποίηση των στοιχείων με τα πρόσφατα δεδομένα που έχουν προκύψει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Παράλληλα, τονίζει ότι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί είναι αυτό της εθελοντικής (διαδημοτικής) κινητικότητας. Τέλος, επισημαίνει ότι για το Υπουργείο Εσωτερικών οι ΟΤΑ, αποτελούν το προπύργιο της Κοινωνικής Πρόνοιας και υπό το πρίσμα αυτό οι όποιες αλλαγές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις συγκεκριμένες δομές. Ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών πάντως, σήμερα θα μιλήσει σε ημερίδα στα Ιωάννινα και είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί στο «στόχαστρο» αιρετών αλλά και εργαζομένων οι οποίοι θα ζητήσουν και από κοντά απαντήσεις για το θέμα.Την ίδια στιγμή τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των εξελίξεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία, η επιστολή του υπουργού Λ. Γρηγοράκου για το δήθεν πλεονάζον προσωπικό στους ΟΤΑ προμηνύει χιλιάδες απολύσεις στους δήμους, τονίζοντας ότι ο κλάδος βρίσκεται από χθες σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Δ. Ραδιοφωνία


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites