ΠΡΕΒΕΖΑ: Μαζική κινητοποιήση ενάντια στα γραφεία Χ.Α

Μαζική είναι τις τελευταίες εβδομάδες η κινητοποίηση φορέων και απλών πολιτών με δημοκρατικό αίσθημα,
ενάντια στις γιαλαντζί σβάστικες και στο Φασιστικό Καρναβάλι (όπως είδαμε στο Ράδιο Αρβύλα και μας άρεσε) που θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στην πόλη της Πρέβεζας. Έπειτα από γενική συνέλευση αποφασίστηκε την ίδια ημέρα με τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α να πραγματοποιηθεί Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην Λαϊκή Αγορά. Πριν διαβάσετε τα καλέσματα όλων των φορέων, σαν ενημερώνουμε ότι το mypreveza.gr για λόγους ηθικής και αισθητικής δεν πρόκειται να καλύψει ποτέ εκδηλώσεις ναζιστικών μορφωμάτων (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει χαρακτηριστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη) με λογύδρια μίσους και φθόνους κατά της δημοκρατίας. Δεν μας ενδιαφέρει να μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα εικόνες που έχει ξεράσει η παγκόσμια ιστορία . . . Ως εκ τούτου δηλώνουμε απόντες από την προβολή των εγκαινίων και αφήνουμε αυτή την βρώμικη δουλειά σε όποιον θέλει να την κάνει!
Αντιφασιστική πρωτοβουλία Πρέβεζας
Το Σάββατο 28/12, έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη νεοναζιστική – εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ως η ημερομηνία εγκαινίασης των γραφείων της στην Πρέβεζα. Η προσπάθειά τους αυτή στην πόλη μας δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί τουλάχιστον άλλες δυο, οι οποίες έπεσαν στο κενό κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των κατοίκων.
Η Χρυσή Αυγή, η νεοναζιστική οργάνωση των δολοφόνων του αντιφασίστα ράπερ τραγουδιστή Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, έχει βαρύ εγκληματικό παρελθόν. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους μαχαιροβγάλτες ναζί της Χρυσής Αυγής, το κράτος σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κοινωνική οργή, αποφάσισε παράλληλα να συμμαζέψει και να συγκρατήσει τεχνητά το “τέρας” που αυτό το ίδιο δημιούργησε. Οι φυλακίσεις και οι ψευτοδιώξεις των ναζιστών δεν είναι παρά ένα παιχνίδι της εξουσίας. Με τη σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης και άλλων μελών, ο Κασιδιάρης και άλλοι νεοναζί της Χ.Α. προσπαθούν να δώσουν το προφίλ ενός πιο <<δημοκρατικού και λάιτ>> ακροδεξιού κόμματος, προς τέρψιν όλων όσων ήθελαν να δουν κάποια μέρα τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με τη ναζιστική οργάνωση. Έτσι συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και τα συσσίτια <<μόνο για Έλληνες >>, προσπαθώντας να αποκτήσουν περισσότερα κοινωνικά ερείσματα. Συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που έχουν επιβάλλει στην κοινωνία μας, αστικό κράτος, κυβέρνηση και ΔΝΤ, με τη μάσκα των αντισυστημικών , θέλοντας να αποκρύψουν τον πραγματικό τους ρόλο, τον παρακρατικό και εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α.
Την ίδια στιγμή δημοσιεύονται όλο και περισσότερα στοιχεία για τις εγκληματικές δραστηριότητες της οργάνωσης, όπου αποδεικνύουν τη <<δράση>> της, η οποία κλιμακώθηκε αμέσως μετά την είσοδό της στη βουλή. Επιθέσεις βάση σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, αλλά και αγωνιστές αντιφασίστες και μέλη αριστερών και αναρχικών, κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Συμφωνίες με εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες για απεργοσπαστικές παρεμβάσεις σε εργατικά σωματεία και τραμπουκισμός εργαζομένων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας με τους νεοναζί, ενώ πολλά περιστατικά βίας και βασανιστηρίων από αστυνομικούς, μέλη ή υποστηρικτές της Χ.Α. σε μετανάστες και αγωνιστές έρχονται στο φώς της δημοσιότητας. Εμπόριο όπλων και προστασία. Προετοιμασία και φανατισμός των μελών της για την ανατροπή του πολιτεύματος, απειλώντας μάλιστα με <<εμφύλιο>> πόλεμο και εκκαθάριση όσων διαφωνούν με τις θέσεις που η ηγεσία τους προστάζει. Για το σκοπό αυτό μάλιστα συγκεντρώνει οπλισμό και εκπαιδεύει στρατιωτικά τα μέλη της. Μη ξεχνάμε ότι και στη παραλία του Μονολιθίου είχαμε το καλοκαίρι πραγματοποίηση άσκησης απόβασης, ανάμεσα στους λουόμενους, μάλλον για την εκκαθάρισή της από τα… ψάρια! Επίσης ανησυχητικό είναι και το γεγονός της προπαγάνδισης από τους νεοναζί των εφιαλτικών και ρατσιστικών τους ιδεών στα σχολεία με σκοπό τη στρατολόγηση μαθητών! Στις μεγάλες πόλεις της χώρας διοργανώνουν μαθήματα μίσους και φανατισμού για τα παιδιά των μελών. Στην πόλη μας έχουν αναφερθεί περιστατικά ρατσιστικής βίας αλλά και τραμπουκισμοί μαθητών σε μαθητές για λογαριασμό της οργάνωσης από διαφωνούντες μαθητές αλλά και σε μετανάστες…
Θεωρούμε χρέος όλων μας να σταθούμε απέναντί τους. Ο αντιφασισμός είναι καθηκον.Να μην επιτρέψουμε τη λειτουργία των γραφείων που θα αποτελέσουν κέντρο στρατολόγησης και ορμητήριο των εγκληματιών. Να μην επιτρέψουμε τη δράση τους στα σχολεία και την προπαγάνδιση των ιδεών του μίσους, της μισαλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
Να παλεψουμε για την ανατροπή της σημερινής ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία οικονομικά στο γκρεμό και κοινωνικά στον κανιβαλισμό, μέσα από όρους μαζικού λαϊκού κινήματος. Όπλο τους η τρομοκρατία, όπλο μας η αλληλεγγύη!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, στηρίζει την AΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ (ΛΑΪΚΗΣ) ΑΓΟΡΑΣ και καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες της Πρέβεζας να διατρανώσουν μαζικά, τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά και αντιναζιστικά τους αισθήματα.
Η ΧΑ, ο διχαστικός ναζιστικός της λόγος και η εγκληματική της βία, πρέπει να ηττηθούν στην κοινωνία και ιδιαίτερα ανάμεσα στους πιο φτωχούς και τους νέους.
Τα γραφεία της ΧΑ στην Πρέβεζα, να τα δούμε ως κοινωνία σαν αυτό που πράγματι είναι: κίνδυνος για τη διάβρωση του πολιτισμού, δηλητήριο στις αξίες και το χαρακτήρα που διαμορφώνει η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, διαδικασία που επιδιώκει να ματαιώσει τη συνάντηση της οργής των απλών ανθρώπων με το ανατρεπτικό και αναγεννητικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς.
Την φασιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» δεν την μάθαμε εχθές. Όμως η ισχυροποίησή της δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την καταστροφή που έχει επιφέρει το Μνημόνιο στην Ελληνική κοινωνία: φτώχεια, ανεργία, διαλυτικά χτυπήματα στην Υγεία, την Παιδεία, το ασφαλιστικό, τη νεολαία. Όσο η πολιτική της λιτότητας συνεχίζεται και η προοπτική εξόδου από την κρίση ματαιώνεται, το έδαφος για την εγκληματική δράση της ΧΑ γίνεται εύφορο.
Για πολλά χρόνια και μέχρι προχτές, οι ρατσιστές μαχαιροβγάλτες με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα χιτλερικά τατουάζ, απολάμβαναν μια πρωτοφανή υποστήριξη. Τα δελτία των 8 τους παρουσίαζαν ως «αγανακτισμένους πολίτες που αυτοδικούν». Εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας τους αγιογραφούσαν ως καλοκάγαθους πρόσκοπους που περνάνε γιαγιάδες απέναντι. Επιχειρηματίες τους ενίσχυαν οικονομικά. Ακροδεξιοί Μητροπολίτες τους ευλογούσαν. Το κράτος τους άφηνε ανενόχλητους να στήνουν τα δίκτυά τους στον στρατό και την αστυνομία.
Γιατί γίνονταν όμως όλα αυτά;
Για έναν και μοναδικό λόγο: Για να χτυπηθούν με κάθε τρόπο οι κοινωνικές αντιστάσεις και το λαϊκό κίνημα, για να αντιμετωπιστεί η άνοδος της Αριστεράς, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Έτσι, τα κόμματα του Μνημονίου με την περίφημη «θεωρία των δύο άκρων», και την εξίσωση «τι αγανακτισμένος, τι φασίστας» εξοικείωσαν ουσιαστικά την κοινή γνώμη με τους οργανωμένους νεοναζί εγκληματίες. Ταυτόχρονα μετέτρεψαν τον εαυτό τους σε ουρά της Χρυσής Αυγής, για να καλοπιάσουν τους ψηφοφόρους της: Κατόπιν απαίτησης της Χρυσής Αυγής, έκλεισαν ιστοσελίδες, απαγόρευσαν θεατρικές παραστάσεις, πάγωσαν τον νόμο για την απόκτηση ιθαγένειας, μπλόκαραν τον εκσυγχρονισμό της αντιρατσιστικής νομοθεσίας. Η συστηματική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών, συνδικαλιστών και μελών αριστερών οργανώσεων παρέμεινε ανενόχλητη, με την αστυνομία να φτάνει πάντα καθυστερημένη και πολλές φορές να συλλαμβάνει τα θύματα. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν ψηφίσει κόντρα στην άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας μηνύματα στην εκλογική της βάση. Μέχρι λίγες ώρες πριν από το έγκλημα στην Νίκαια, στελέχη της ΝΔ, και δημοσιογράφοι και σχολιαστές των καναλιών, έκαναν πολιτικά ανοίγματα προς την Χρυσή Αυγή, φτάνοντας έως και στην πρόταση της κυβερνητικής συνεργασίας. Από την πλευρά της η ΧΑ φρόντισε όλη αυτή την περίοδο να στηρίζει με συνέπεια στην Βουλή τα συμφέροντα και τα εξοργιστικά προνόμια των εφοπλιστών (αλλά και των ιδιοκτητών ΠΑΕ), χτίζοντας προφίλ «υπεύθυνου» κόμματος.
Επιτέλους δικαιοσύνη…
Η δολοφονία του Παύλου Φύσα από τους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ δεν ήταν η πρώτη. Ήταν όμως αυτή που ξεσήκωσε την κατακραυγή στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, για την σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης των Μνημονίων απέναντι στην Ναζιστική συμμορία. Η κοινωνία απαιτεί να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη, να εξαρθρωθεί η εγκληματική δράση  της ΧΑ, να εκκαθαριστούν οι φασιστικοί θύλακες στον στρατό και την αστυνομία.
«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»
Όμως το δρόμο στον Φασισμό δεν μπορεί να τον κόψει μόνο η δικαιοσύνη, αλλά απαιτείται ένα μαζικό δημοκρατικό αντιφασιστικό κίνημα. Με μαζική παρουσία και δράση εκεί που χτυπάει η κρίση και η απελπισία, στις γειτονιές της ανεργίας και της απόγνωσης, στα σχολεία και τα νοσοκομεία, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Με εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης. Με απελευθέρωση των συνειδήσεων από το σκοτάδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με απελευθέρωση των ανθρώπων και της φύσης από κάθε είδους δεσμά. Με αταλάντευτη υπεράσπιση της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο φασισμός θα επιστρέψει μια και καλή στο περιθώριο και στο σκοτάδι όπου ανήκει, όταν μπει τέλος στην μνημονική εξαθλίωση, όταν η ελληνική κοινωνία ξαναβρεί την αξιοπρέπεια της, και αποκτήσει και πάλι ελπίδα. Γι αυτό ο αγώνας για απομόνωση του φασισμού και ο αγώνας για την απαλλαγή της Ελλάδας από το Μνημόνιο είναι ο ίδιος αγώνας.
Η ελληνική κοινωνία έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους:
Δουλειά, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια, ή Μνημόνιο, Εξαθλίωση και Φασισμός;
Την απάντηση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός με ένα μαζικό, πολύμορφο και ενωτικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής και μια κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βάζουμε τέλος στην καταστροφή. Ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα.
                                                                                                Πρέβεζα 26 Δεκεμβρίου 2013
                                                                                         Γραφείο Τύπου  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας : ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ
Μετά το επικοινωνιακό κούρεμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με συλλήψεις που είναι ενταγμένες σε σχέδιο σουλουπώματος της ακροδεξιάς στη χώρα μας , ερωτηματικά προκαλεί η τελευταία απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά να θεωρηθούν «ανεπαρκείς ενδείξεις» τα παρακάτω για σχέση με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ : 117 φυλλάδια της ΧΑ πλάι σε ένα οπλοστάσιο με πιστόλια, μαχαίρια τύπου «πεταλούδα», σφαιρίδια , σιδηρογροθιές, σφενδόνες, λάμες και ρόπαλα του μπέϊζ μπόλ .  Όλα αυτά ήταν στη κατοχή των δολοφόνων του 26χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα , του  Λιακόπουλου Διονυσίου και του Στεργιόπουλου Χρήστου. Τι άλλο έπρεπε να έχουν άραγε στη κατοχή τους για να κριθούν προφυλακιστέοι και για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση?
Η απόφαση αυτή του Δικαστικού συμβουλίου δίνει θάρρος στους δολοφόνους της ΧΑ να συνεχίσουν να ρίχνουν το δηλητήριο τους στη κοινωνία και να ανοίγουν δολοφονικές φωλιές παντού. Το δηλητήριο τους με το δήθεν πατριωτικό τους προφίλ, εξωραϊσμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και με την υποστήριξη των μνημονιακών κυβερνήσεων, έχει αποκαλυφθεί με την προδοτική τους στήριξη στο οικονομικό σκέλος του καταστροφικού Μνημονίου, τη συμφωνία τους με την Ε.Ε, τη συμφωνία τους στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, και την καταψήφιση της πρότασης για σύσταση διερευνητικής επιτροπής της «Λίστας Λαγκάρντ».  Προτείνουν μισθούς πείνας για τους έλληνες εργαζόμενους για να μπορέσουν να «ανταγωνιστούν» του ξένους εργάτες ενώ δεν βγάζουν κουβέντα για τη συσσώρευση πλούτου και την αύξηση της κερδοφορίας μερίδας του ελληνικού κεφαλαίου που βγαίνει κερδισμένο από την καπιταλιστική κρίση. Η ΧΑ πολιτικός απόγονος των δοσίλογων της κατοχής, απόγονοι των δολοφόνων της Παργινόσκαλας,  πετάει κάποιες κορώνες περί δοσίλογων για όλους αυτούς που είναι καταδικασμένοι έτσι και αλλιώς στη συνείδηση του ελληνικού λαού, για να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν την οργή του λαού σε λάθος κατεύθυνση. Οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις τους, σε συνδυασμό με τις απειλές τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον προδοτικό χαρακτήρα των πολιτικών τους πρακτικών λειτουργώντας διασπαστικά και αποπροσανατολιστικά από την αναγκαία αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη που χρειάζεται ο λαός απέναντι στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που επιβάλλει η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εναντίωση της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, αποδεικνύουν το ρόλο της σε μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Μπροστά στο φόβο της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ως μέσω εμπέδωσης του φασισμού στην κοινωνική καθημερινότητα, προκειμένου να αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στην πολιτική ανυπακοή.
Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να συντρίψουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τους πολιτικούς κληρονόμους του Χίτλερ με τη μαζική κινηματική δράση. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της οργάνωσης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν με τον υπόκοσμο και κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη.  Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά και ενωτικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας καλεί στην συγκέντρωση που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός της πόλης μας στη Λαϊκή Αγορά το Σαββάτο 28 Δεκέμβρη στις 5μμ ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites