Δεν ανακαλεί ο Στράτος Ιωάννου για την έδρα του ΤΕΙ

Να ανακαλέσει ζητούν οι γείτονες Θεσπρωτοί και συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας – δια μέσου δελτίου τύπου- τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου σχετικά με την δήλωσή του περί συνέχισης της προσπάθειας μεταφοράς της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα.  «Η έδρα της Σχολής είναι στην Ηγουμενίτσα και θα παραμείνει στην Ηγουμενίτσα» αναφέρει  στο σχετικό δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή και μάλιστα δηλώνει αδιαπραγμάτευτη.
Η Τ.Φ. έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της μεταφοράς της Έδρας Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο ΤΕΙ Πρέβεζας το οποίο πληροί όρους και προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Το ερώτημα που προκύπτει από το καθ’ όλα προκλητικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ένα: «Ποιος σας όρισε πραγματευτάδες;»
Η Πρέβεζα και συγκεκριμένα οι θεσμικοί φορείς όπως ο Αντιπεριφερειάρχης, ποτέ δεν προχώρησαν σε εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με την Π.Ε. Θεσπρωτίας ή τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Διεκδίκησαν και δεν σταματούν να διεκδικούν την Έδρα καθόσον έχουν καθήκον να το κάνουν και επιχειρηματολογούν ότι δικαιωματικά ανήκει στο ΤΕΙ του Νομού Πρέβεζας.  Προσπαθούν ως αιρετοί της Π.Ε. Πρέβεζας για το συμφέρον του τόπου και των πολιτών που τους εξέλεξαν για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Αλήθεια, ποια είναι τα κριτήρια που πληρούσε η Θεσπρωτία και μεταφέρθηκε τελικά εκεί η έδρα ΣΔΟ; Η Υπουργοποίηση ενός Βουλευτή και συγκεκριμένα του Αντ. Μπέζα ή υπήρχαν και άλλοι λόγοι που δεν τους γνωρίζουμε;
 Το κάλεσμα προς όλους τους Θεσπρωτούς να μην αφήσουν προκλητικές δηλώσεις αναπάντητες, δείχνει την επιχειρηματολογία και τον πολιτικό πολιτισμό που διαθέτει η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας. Δεν είδαμε στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου κανένα επιχείρημα που να εξηγεί για ποιο λόγο η Έδρα ΣΔΟ θα πρέπει να παραμείνει στην Ηγουμενίτσα. Αντιθέτως είδαμε ένα κάλεσμα σε … «ιερό πόλεμο»(!) Μήπως τελικά δεν υπάρχουν επιχειρήματα, αλλά επειδή μεταφέρθηκε η Έδρα θα πρέπει να μείνει εσαεί εκεί;
Το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε. Το ΤΕΙ Πρέβεζας διαθέτει το επιστημονικό προσωπικό και τις υποδομές για να μεταφερθεί η Έδρα ΣΔΟ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας έπραξε για το συγκεκριμένο θέμα το καθήκον του ως αιρετός, να προασπίσει δηλαδή τα συμφέροντα του Νομού. Ήταν υποχρεωμένος να το κάνει και αυτό έκανε!
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας να μην ευελπιστεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης θα ανακαλέσει τη δήλωσή του, διότι η συγκεκριμένη εκφράζει την πλειοψηφία των Πρεβεζάνων και όχι μόνο τον ίδιο.
Οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη δεν αποτελούν προϊόν ευφορίας της στιγμής αλλά ΣΤΟΧΟ ολόκληρου του Νομού που δεν είναι άλλος από την  μεταφορά της Έδρας στο ΤΕΙ Πρέβεζας. Η ενιαία πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την ισσόροπη ανάπτυξη δεν έχουν καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας, εκτός κι αν ο Δήμος έχει λανθασμένη αντίληψη της λέξης «ισσόροπη», διότι μέχρι στιγμής είναι… ανισσόροπη.
Το αν θα «αποδημήσει»  μια Εκπαιδευτική Βαθμίδα έγκειται στις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που υπάρχουν σε κάθε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και σε περίπτωση  που δεν τα πληροί  τότε η έδρα αφαιρείται και δεν θα ερωτηθεί κανείς. Η έδρα πρέπει να μεταφερθεί εκεί που προβλέπει ο Νόμος και όχι όπου γουστάρει ο κάθε Δήμαρχος ή Βουλευτής.
Η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να διαπραγματεύεται διότι δεν είναι «τσιφλίκι» της η Έδρα ΣΔΟ.
Καλούμε, τους δύο Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας και κυρίως τον Κυβερνητικό Κ. Μπάρκα, ο οποίος έχει προβεί στο παρελθόν σε δηλώσεις για την μεταφορά της Έδρας ΣΔΟ στο ΤΕΙ Πρέβεζας να λάβει θέση και να δώσει τέλος στις όποιες αμφισβητήσεις και προκλητικές δηλώσεις θίγουν θεσμούς της περιοχής μας και  γενικότερα προσβάλλουν  την τοπική κοινωνία και τον τρόπο που λειτουργεί.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Εάν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό να παραθέσει τους λόγους που η έδρα ΣΔΟ έπρεπε να μεταφερθεί και πρέπει να μείνει στην Ηγουμενίτσα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προς δημιοτργία εντυπώσεων και  τίποτα περισσότερο.
Άρης Τσελίκος για την εφημερίδα Τοπική Φωνή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites