13η Λαμπαδηδρομία αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία στην Ανθούσα της Πάργας

 Συνεχίζοντας μια παράδοση δύο δεκαετιών ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας «Βασίλειος Χατζής» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποίησε την “13η Λαμπαδηδρομία”, αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία. Η λαμπαδηδρομία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο  από το Δημοτικό Στάδιο Πάργας, αλλά από την είσοδο του χωριού Ανθούσα στην Πάργα, ενώ κατέληξε στην πλατεία του χωριού όπου πραγματοποιήθηκε  κεντρική εκδήλωση με πυροτεχνήματα. Η φετινή λαμπαδηδρομία ήταν ξεχωριστή αφού συνέπεσε  με τα 20 χρόνια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, ο οποίος είναι από τους πιο δυναμικούς όχι μόνο σε επίπεδο περιοχής αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο πραγματοποιεί τουλάχιστον τέσσερις τακτικές και έκτακτες αιμοδοσίες, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου με περίπου 180 μονάδες ετησίως, ενώ παρέχει βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά, σώζοντας κυριολεκτικά ζωές. Μάλιστα ο Σύλλογος θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντες του δραστηριοποιείται και στην προσφορά οργάνων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο εθελοντισμός αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό. Φέτος ειδικά τα μέλη του συλλόγου έσωσαν την ζωή δύο μικρών παιδιών τα οποία νοσηλεύονταν με νεοπλασματική ασθένεια στο Νοσοκομείο Ελπίδα, αφού 8μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου μετέβη με ιδία έξοδα στην Αθήνα για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις συμβατότητας για μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, με αποτέλεσμα να σωθούν δύο ανθρώπινες ζωές.

 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πρέβεζας κ. Σέργιος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς,ο Πρώην Δήμαρχος Πάργας κ. Αθανάσιος Λιόλιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κώτσης, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του νυν Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ένα μικρό τραπέζι για τους επίσημους προσκεκλειμένους.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τετραήμερη επαναξιολόγηση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου

11/07/2024, 8:54 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Άλλες 150.000 ευρώ από το Υπ.Ναυτιλίας για άμεσα έργα ύδρευσης στην Λευκάδα

11/07/2024, 8:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στη Λευκάδα χάρη στον Θανάση Καββαδά η υπογραφή της σύμβασης του εμβληματικού έργου του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

05/07/2024, 12:28 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

“Κάτι καίγεται…” : Στην Λευκάδα η Νατάσσα Μποφίλιου – Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

04/07/2024, 11:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites