Η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα [Εικόνες]

Με την μαθητική παρέλαση  σήμερα Κυριακή κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Πρέβεζα.

Στις 11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Καινούργιος, Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν εκτός των Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης , τα παιδιά τους σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ο  Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πρέβεζας, ο Σύλλογος του Αγίου Θωμά, φοιτητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα ήταν ο πρώην Δήμαρχος της και Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας ο οποίος στο μήνυμα του είπε : “Η Μέρα σήμερα είναι σημαντική για τους Έλληνες. Είναι καταπληκτικό αυτή την ημέρα να βλέπεις τα νέα παιδιά να διαδηλώνουν σε αυτή την παρέλαση τον πόθο των Ελλήνων για την Ελευθερία. Νομίζω ότι παρέλαση γίνεται σε μια συγκυρία όπου οι Έλληνες με αισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον βγαίνοντας από την επιτροπεία και τα μνημόνια που για πολλά χρόνια καταδυναστεύουν το τόπο, αλλά και σε μια δύσκολη συγκυρία ακόμη όπου είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε και να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, παντού και έναντι οποιωνδήποτε. Και για αυτό οι Έλληνες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι. Θα το αποδείξουν για ακόμα μία φορά σε ένα καλύτερο μέλλον για το οποίο όλοι εργάζονται.”

Ακολουθούν τα μηνύματα του Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Μπάρκα, του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη.



Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό με πάνω από 650 φωτογραφίες


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites