Πρόταση για δημιουργία 3 μονοπατιών θα υποβάλλει προς τον ΟΦΥΠΕΚΑ ο Δήμος Πρέβεζας

Στην υποβολή πρότασης για τη δημιουργία 3 μονοπατιών συνολικό προϋπολογισμού 534.133€ στο πρόγραμμα του ΟΦΥΠΕΚΑ “Δημιουργία δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας” προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας μετά και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντικείμενα της μελέτης του Δήμου αποτελούν η καταγραφή και απόδοση των τεχνικών χαρακτηριστικών των τριών μονοπατιών ,η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασής τους ο έλεγχος πλήρωσης των απαραίτητων προδιαγραφών προκειμένου να ενταχθούν σε ένα δίκτυο σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών και η περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης, βελτίωσης βατότητας και σήμανσης αυτών, με σεβασμό στη βιοποικιλότητα και το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα .
Η πρώτη διαδρομή ονομάζεται “Εκβολές Λούρου” και περιλαμβάνει τμήμα της περιμέτρου στη λιμνοθάλασσα Τσοπέλι κοντά στο Μιχαλίτσι. Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή κατά την οποία ο περιπατητής έρχεται σε επεφή με τοπία απαράμιλλου κάλλους και τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Η διαδρομή 2 με την ονομασία «Λασκάρα», βρίσκεται, επίσης, σε απόσταση 13 χλμ από την πόλη της Πρέβεζας και καταλαμβάνει τμήμα της χερσονήσου Λασκάρας, εντός του Αμβρακικού Κόλπου. Αποτελεί μία εύκολη, κυκλική διαδρομή, ενώ η πρόσβαση , πραγματοποιείται μέσω του τοπικού οδικού δικτύου που οδηγεί στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Πρέβεζας.
Η διαδρομή 3 ονομάζεται μονοπάτι των Σουλιωτών και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκ των τριών επιλεγόμενων διαδρομών με σημεία αφετηρίας ή τερματισμού το μνημείο του Ζαλόγγου και τον έρημο οικισμό του Τρίκαστρου.
Κατά μήκος της βρίσκεται μια σειρά από αξιοθέατα όπως ο Ι.Ν του Προφήτη Ηλία στο Τρίκαστρο, η Ιερά Μονή Αβάσσου, το χωριό Σέσοβο κλπ, ενώ η διαδρομή σε όλο το μήκος τη διατρέχει το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της περιοχής Ζαλόγγου – Αβάσσου.
Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχει εναλλαγή της πεζοπορίας σε χωματόδρομο, άσφαλτο και φυσικό έδαφος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής.
Το μεγαλύτερο τμήμα της είναι αδιαμόρφωτο, παρότι το παλιό μονοπάτι των Σουλιωτών έχει ως μαρτυρίες διαμορφώσεις για ξεκούραση και για πόσιμο νερό.
Πέραν της αφετηρίας και του τέλους, η πρόσβαση στο μονοπάτι μπορεί να πραγματοποιηθεί κα από ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής, καθώς κινείται πολύ κοντά στο τοπικό οδικό δίκτυο.
πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites